300

Lukáš Neterda

jednatel PORTÁL kvalt.cz s.r.o.

300
Poskytuji základní hodnocení z pohledu kvalt.cz pro kategorie, kde se nepodařilo najít erudovanější experty. Jednatel a zakladatel a iniciátor myšlenky portálu kvatl.cz.

Podměty pro vznik portálu Kvalt.cz byla snaha strukturovat informace o kvalitě výrobků, které byly jinak roztroušené po internetu a umožnit jejich srovnání.

Chceme se soustředit na reálné, relevantní a objektivně užitečné produkty pro denní život.

Pro hodnocení kvality potravin budeme přejímat části textů a hodnocení ze stránky Chris Kresser, M.S. Chris Kresser, M.S., L.dále se budeme odkazovat na stránky nadace Weston A. Prince, a jiné zajímavé světové odborníky.

V ČR se bohužel nepodařilo najít odborníky stejně komplexně pokrývající oblast výživy, včetně bohatého odkazového aparátu na nejnovější studie a aktualizace dle nejnovějších poznatků.


Číst více

Expert na

Články od experta

  • Červená vína

    Zdravotní přínosy vína převažují nad riziky

    Je víno zdravé nebo zdraví ohrožuje? V prvním článku jsme ukázali jak aditiva a komercionalizace udělali z běžně dostupného vína nezdravou průmyslovou potravinu. Nyní se podíváme na to, čím je tradiční víno zdravé a co říkají různé studie.
    300
    Expert

    Lukáš Neterda

    23:23 10.01.2018
  • Tuky a oleje

    Semena, semenné oleje a tuky (díl 1)

    Módní tvrzení ohledně prospěšnosti zvýšení příjmu polynenasycených mastných kyselin je nesmyslné, historicky naopak došlo v několika desetiletích k expanzi z 15g/den na 40g/den (data z USA), ale konzumované mastné kyseliny jsou nevhodné struktury a kvality viz dále. V tom je celý problém.
    300
    Expert

    Lukáš Neterda

    13:38 10.10.2017
  • Červená vína

    Jak velkoprodukce mění víno

    Víte skutečně co je v lahvi vína? Je víno zdravé nebo zdraví ohrožuje? V této sérii se podíváme na to jak se víno stalo z tradičního produktu komercionalizovanou komoditou, a podíváme se na přínosy a rizika konzumace vína.
    300
    Expert

    Lukáš Neterda

    18:47 30.09.2017
  • Olivové oleje

    Extra virgin olivový olej, co to znamená

    Označení extra virgin olivový olej je příliš benevolentní. Sleduje sice správné ukazatele, ale nastavuje hodnoty příliš benevolentně. Je to patrně výsledek tlaku velkých výrobců, aby mohli jako extra virgin prodávat skoro cokoliv.
    300
    Expert

    Lukáš Neterda

    22:54 14.08.2016
  • Olivové oleje

    Olivové oleje (virgin a extra virgin), výběr.

    Extra virgin olivový olej je sice vysoce kvalitní potravina, ale rozdíly v kvalitě jsou tak obrovské, že koupit kvalitu, bez rešerše internetu je loterie. V tomto oboru působí velké firmy, které míchají oleje různých původů a kvalit. Mají ale značku, marketing a logistiku takže jsou v sítích obchodů. Kdo naopak často živoří jsou pěstitelé, kteří dbají na kvalitu nicméně ceny jim ničí tyto koncerny. Tratí zákazník, který dostává nepříliš kvalitní produkt.
    300
    Expert

    Lukáš Neterda

    23:30 01.08.2016